Vad lite regn kan ställa till med..

Telifonväxel gick varm och familjer hade vaknat på natten av att det var vatten upp till sängkanten i husvagnarna och alla deras grejer flöt runt i förtältet och runt på campingen, alla deras tillhörigheter stod i vatten..

Fyra stycken bärgningsbilar + Mini-Mulle

Hej! :D

Redan fredag och det är redan en vecka sedan vi hade översvämmningar här i Bohuslän. Tidigt på morgonen till fredagen började det ringa i telefonen, första jobbet var en vattenplaning, jag ringde ut det till kollegan på den orten och själv somnade jag om och efter en stund ringde det igen och det var min tur att åka på jobb. När jag åker en bit på vägen inser jag att det har regnat väldigt mycket och ängar och bäckar är översvämmade. Tur jag hade bärgan med min hem annars hade jag nog vart fast hemma. Det var översvämmning över vägen och hade jag kört med min personbil där igenom hade det förmodligen blivit stopp i motorn ganska så snabbt, vatten nivån var hög men inte tillräkligt för att nå upp till Bärgan. :)

Jobben trillade in och telefonväxeln gick varm.. Delar av bohuslän drabbades väldigt hårt och många av jobben var ute i Kungshamn, vi fick dela upp oss och hjälpas åt på orterna. Jag förstod att detta skulle bli en lång dag och jag packade med mig stövlar, extra sockar, vadarbyxor och lättare tilltugg. Sånna här dagar finns det inte alltid tid för frukost eller lunch utan det får bli något snabbt i bilen.  Vi var tillslut 4 stycken bärgningsbilar + Mini-Mulle ute i Kungshamn där campingar och parkeringar hade blivit översvämmade. 

Familjer hade vaknat på natten av att det var vatten upp till sängkanten i husvaganrna och alla deras grejer flöt runt i förtältet och runt på campingen, alla deras tillhörigheter stod i vatten.. Vilken mardröm!! En familj berättade att dom fick ta barnen på axlarna och ta sig till ett hus till en främmade familj där dom fick låna kläder och vara under natten tills vattnet hade sjunkit undan.. Flera mil hemifrån och råkar ut för något sånt här.. :(

 

Vattennivån..

På många ställen hade vattnet sjunkigt undan och det gjorde det mer och mer efter hand. Det kom fram folk hela tiden och frågade om vi kunde hjälpa dom och såklart gör vi det men väntetiden blev allt längre, men alla var såklart medvetna om det och ingen stod precis längst vägen och hade brottom iväg. Vi jobbade på så bra vi bara kunde och det gick flöt på bra. Många ringde in och många av jobben kom såklart in via SOS International och försäkringsbolgen. 

På ett ställe vi hämtade en bil berättade kunden att vatten nivån var som högts 1,7 meter högt.. :O Dom visade bilder och det gick över biltaket, deras bil hade även flyttat på sig, vi formodar att den flytit iväg upp på en liten mur kant.. Alla dessa bilar och husvganar får in till olika verkstäder och besiktas och se om det blir skrot eller om det går att fixa. 

 

Mini-Mulle

Vilken maskin, vi bygde om en liten dumper för nåt åresedan och den fungerar så bra till dom lite lättare jobben. Det var husvagnar som var in parkerade på campingen med "Movern" och svår tillkommna med en bil att backa emot dragkulan. "Moverna är bra att parkerar vagen med men efter den stått i 1 meter högt vatten så var allt ur funktion på vagnen. Ut med mullen och kroka på dragkrogen och backa ut vagnen till bärgningsbilen. 

Vi ville inte riskera att köra fast med bärgaren ute på gräsmattan där det var blött och lerigt så här var Mullen perfekt.  Den är byggd med 1 vinch, 2 stödben, schaktblad och dragkula. Allt man behöver ;D

Vi hoppas det löser sig för alla och att ni snart är ute på vägarna igen med era bilar, husbilar och husvagnar! :) 

0
Feed